Aspiredrinks.nl

Aspiredrinks.nl kwam niet verder bij het opvoeren van producten in Amazon Frankrijk. Het was al wel gelukt een account aan te maken op Amazon, maar wanneer je vast loopt is Amazon altijd een beetje beperkt in het verstrekken van informatie. Of je krijgt informatie alleen in het Frans. Het verkopen van levensmiddelen gaat namelijk gepaard met een paar extra eisen. Monkey Solution schoot hierbij te hulp.

Amazon levensmiddelen

Om levensmiddelen te kunnen verkopen op Amazon dien je aan een paar zaken te voldoen:

  • je moet bij een retour zorgen voor een Frans adres
  • of voor een gratis verzendingslabel naar het adres in NL

Voordat je überhaupt levensmiddelen mag verkopen op Amazon moet je bewijzen dat jij de legitieme verkoper bent van dat product. Je dient dan:

  • 3 verkoopfacturen overleggen (niet ouder dan 3 maanden met naam en adres onderneming)
  • Of 1 of 2 facturen één van de volgende uit de lijst:
  • de URL van de website van het bedrijf (geen link naar facebook, gele pagina’s, etc …)
  • Kantooradres van verkoper die de winkel / bedrijf bezit
  • Fabrikant bedrijfsadres
  • Inschrijfbewijs van het bedrijf
  • Of gebruiksvergunning / resell vergunning

 

Je kunt de retourperikelen omzeilen door direkt het Fulfillment door Amazon te laten doen (FBA). Hierbij stuur je je goederen naar één van de Amazon magazijnen en zij verzorgen dan verzending en eventuele retouren. Nadeel hierbij is dat in het geval dat het product niet zo goed verkoopt je met een voorraad bij Amazon zit die lastig is terug te krijgen als je geen adres hebt in het Amazon land waarin je verkoopt. In eerste instantie lijkt zelf verkopen en verzenden een betere optie om te kijken of je product aanslaat.

 

Aspire Drinks

Aspire Drinks kan nu gelukkig verder met zijn eerste stappen op Amazon.fr

Tom Vermeer van Aspire: “Aspire Health Drink is de revolutionaire gezondheidsdrank en die ook nog eens calorievrij is. Het is ontworpen om te helpen bij het gewichtsverlies en is bedacht en ontwikkeld door voedingsdeskundigen”. De drankjes worden al wel in Duitsland en Engeland met succes verkocht. Nu is het de beurt aan Frankrijk.

Dat het lekker is weet ik uit eigen ervaring daar ik zelf een paar blikjes mocht uitproberen.

Aspire drinks