Enhanced Brand Content

Brand content op product pagina Amazon

Wat al langer op Amazon.com kon, kan nu ook in Duitsland (Amazon.de) en het Verenigd Koninkrijk (Amazon.co.uk): Enhanced Brand Content.

Het komt er op neer dat wanneer je een eigen merk hebt en deze hebt geregistreerd bij Amazon je mooiere content kan creëren op je product pagina. De term Enhanced Brand Content wordt wel eens verward met A+ content voor Vendor verkopers. Hier gaat het om het verrijken van de productpagina op Amazon als je een PRO Seller account hebt.

 

Brand Registry op Amazon

Alvorens je toegang krijgt tot Enhanced Brand content zul je eerst je merk (Brand) moeten registreren bij Amazon. Dit kan in een paar eenvoudige stappen via Seller Central als je de eerste keer op Enhanced Brand Content klikt.

1) Klik op Advertising 2) Klik op Enhanced Brand Content 3) Klik op Get Started…

Of ga direct naar: https://brandregistry.amazon.de

Log daar in en doorloop het registratie proces.

Handig om te weten is dat je idealiter je merk geregistreerd hebt in Europa en daar ook een Trademark document van hebt. Er wordt niet altijd naar gevraagd, alleen als ze twijfelen.

Wat je  zeker nodig hebt is:

  • een image met je product waarop het merk (logo) zichtbaar is
  • een image van je productverpakking waarop je merk zichtbaar is
  • een url naar je webshop waar het merk te koop is

Wees heel precies bij het inschrijven van je merk met hoofdletters en eventuele streepjes.

 

Templates

Als alles gelukt is kun je door middel van 5 templates je content gaan maken. Je kiest je SKU uit waar je die content voor wilt maken. Vervolgens kies je je template. Deze template kun je ook kopiëren naar andere producten als je bijvoorbeeld 1 x een template wilt maken voor al je producten van dat merk. Of je kiest er voor om voor elk product iets anders te maken.

Templates voor Enhanced Brand Content Amazon

Er is ruimte voor images en ruimte voor teksten.

Let op dat je dit uiteraard weer in het Duits of Engels moet doen. Let daar ook op als je teksten in je plaatjes zou willen zetten.

 

Resultaat

zzysh, een Zwitserse klant van ons had met onze hulp al Brand Content gecreëerd op Amazon.com en is nu bezig voor Europa. Hier vindt je hun voorbeeld: https://www.amazon.com/dp/B01LYMY02H/

Zo kan je Product description er dan uit zien:

 

Brand content op product pagina Amazon

 

Mocht je vragen hebben of hulp kunnen gebruiken, aarzel niet om contact met ons op te nemen!