Verkopen op Amazon.de

Hoe kun je je producten verkopen op Amazon Duitsland?

Om te beginnen maak je een account aan via: Verkaufen bei Amazon

Je hebt een aantal zaken nodig als je account wilt aanmaken. Op onze pagina ‘Verkoopaccount aanmaken op Amazon‘ lees je hier wat meer over.

 

Basis account

Het basis account houdt in dat Amazon per verkocht artikel €0,99 vraagt. Als je denkt onder de 40 verkochte artikelen per maand te blijven, is dit een goede optie om mee te beginnen. Je kunt later altijd nog upgraden naar een Pro account. Groot voordeel is dat je pas betaald bij gerealiseerde verkopen op Amazon. Boven deze 99 cent komt nog een procentuele Fee die afhankelijk is van de categorie waarin je gaat verkopen. Den k aan 7 tot 15% van je verkoopprijs.

 

Pro account

Met het Pro account heb je iets meer opties. Zo kun je in alle categorieën van Amazon verkopen, kun je gebruik maken van API’s om je producten te listen, heb je inzicht in statistieken en 1-klik verkoop is mogelijk voor Prime-klanten van Amazon. Voor een Pro account betaal je €39,- per maand. Ook hier betaal je overigens nog wel een procentuele Fee per verkocht product, maar geen vast bedrag zoals bij het basis account.

Op deze Amazon pagina vindt je wat meer informatie (weliswaar in het Duits): Preisgestaltung

 

Hulp of meer weten?

Het is niet heel ingewikkeld om te gaan verkopen op Amazon. Toch zien we vaak dat het één en ander niet lukt. Dat kan zijn tijdens het aanmaken van een account of het opvoeren van producten inde verschillende landen. Je kunt bij ons een algemene cursus ‘Verkopen op Amazon‘ volgen of kiezen voor individuele begeleiding. Bij dit laatste komen we graag bij u lang voor een 1-op-1 consult.

 

Gewoon doen

Zoals met alles is het gewoon een kwestie van doen. Alhoewel het in het begin ingewikkeld kan zijn, zul je merken dat vanaf het moment dat je je eerste verkoop op Amazon genereert het alleen maar leuker zal worden!

 

Verkopen op Amazon Duitsland