Verkoopaccount aanmaken op Amazon

Account aanmaken Amazon

Een verkoopaccount aanmaken als online verkoper hoeft niet moeilijk te zijn. Er zijn een paar dingen waar je rekening mee moet houden.

Hier kun je overigens beginnen:

Verkopen bij Amazon

Creditcard

Je dient tijdens het aanmaken van een account je creditcard informatie door te geven. Dit is nodig voor een gegevenscheck. Je kan daarna je Nederlandse Bankaccount toevoegen waarop je uiteindelijk betaald wordt. Let er wel op dat je bankrekening en creditcard van dezelfde bank zijn en zelfde gebruikersadres hebben anders loop je verder in het proces vast.

Je kunt helaas geen account aanmaken met slechts je bankrekening. Dit kan alleen als je een Duits of Oostenrijkse bankrekening hebt.

In totaal heb je deze zaken nodig voor het aanmaken van een account:

  • creditcard
  • telefoonnummer
  • KVK en BTW-nummer
  • Contactinformatie (NAW) van je bedrijf
  • Informatie gerechtigde / eigenaar bedrijf
  • bankrekening

Als je kiest voor het professionele account kost dit wel €39,- per maand. Als je van plan bent meer te gaan verkopen op Amazon en dit ook voor een langere periode wilt doen zou ik zeker voor een professioneel account kiezen. Dit geeft je namelijk later de mogelijkheid om je producten via FBA van Amazon aan te bieden. Dit betekend dat Amazon de volledige logistiek uit handen neemt en jij je producten in de Warehouse van Amazon stalt.

Als dit allemaal gelukt is, kun je beginnen met het opvoeren van je producten op Amazon.

Account aanmaken Amazon