Liability insurance in de USA

Als je al even verkoopt in de Verenigede Staten kun je mogelijk tot nieuwe regels en beperkingen komen. Als je namelijk boven de $10.000 komt aan sales per maand 3 maanden achtern elkaar, gaan er nieuwe regels gelden. Je dient dan namelijk een liability insurance te hebben. Een product aansprakelijkheidverzekering voor je verkochte producten in Amerika.

Action Required: Provide proof of liability insurance coverage

Deze waarschuwing ben je dan mogelijk al tegen gekomen:

As of September 1, 2021, under section 9 of the Business Solutions Agreement, you must obtain and maintain at least $1 million of commercial general, umbrella, or excess liability insurance, within 30 days after exceeding $10,000 in gross sales proceeds in a month on Amazon or if otherwise requested by Amazon.

Upload your Certificate of Insurance (COI) as proof of liability insurance coverage within 30 days of receiving this email. The COI is issued by your insurance company and details what is covered, the amount of coverage, and any exclusions or deductibles.

Vraag is wat de volgende stappen zijn

Er zijn eigenlijk drie oplossingen;
Verzekering in NL
Je kan als Nederlands bedrijf een goed liability verzekering voor Amerika afsluiten. Daar zijn echter maar een paar providers voor en zijn niet goedkoop; je moet wel denken aan minimaal $5k per jaar en afhankelijk van hoe risicovol product is.
Als je wil kan ik je klant bij hun introduceren

US dochter
Oprichten van een LLC in de US die wordt gebruikt voor de verzekering die daardoor stuk goedkoper is. De verzekering wordt dan in de US afgesloten. Je hebt dan in de USA eenmalig een lawyer nodig voor oprichting en belasting specialist voor de vorm. Vervolgens jaarlijks een accountant die de boeken bij houdt en elk jaar de belasting papieren invult.
Daarbij hoort dan ook het openen van een US bankrekening (daarvoor dien je in de US te verschijnen) en aanvragen tax ID. Met als voordeel dat je dan ook gelijk klaar bent om state sales tax af te gaan dragen. Iets wat mee gaat spelen als sales blijven groeien.
Hierbij moet je denken aan ongeveer $3.5K eenmalig en daarna per jaar $2K. Afhankelijk van volume etc

Gebruik derden
Gebruik een bestaande Amazon shop service.
NL bedrijven verkopen product aan het bedrijf in de US. Zij verkopen het op Amazon en betalen uit als het geld van Amazon is ontvangen. (Meestal als een soort consignment variant).
Denk er dan wel goed over na wie verantwoordelijk is voor de verzekeringen, state sales tax en logistiek. Maak hier goede afspraken over. wij kennen een partij die hier goed bij kan helpen.

Handig overzicht

Hier een mooi overzicht van de te nemen stappen:

https://howtostartanllc.com/open-a-company-in-the-usa